3D-modellering och inskanning – inställd

3dmodelkurs

När: 2016 – Lördag-Söndag 12-13 November
Schema: kl 10-16 båda dagarna
Var: Kursrummet på våning 4, Sockerbruket 44
Antal deltagare: 6
Pris: 1100kr
Kursledare: Geraldine Juarez geraldine@supersimetrica.info

En grundkurs i 3D modellering och scanning av objekt och formar i Blender och 123Catch, samt verktyg för att laga 3D modeller med Meshmixer eller skapandet av tredimensionella modeller i platta material, t.ex. papper, via 123Make.

Den här kursen lägger grunden för att du senare ska kunna gå kursen i användandet av 3D-skrivare, men du kommer inte att skriva ut dina objekt på den här kursen. Vi kommer däremot förbereda era modeller för att de ska kunna skrivas ut på antingen KKV:s Ultimaker skrivare eller Print-On-Demand tjänster online.

Första dagen fokuserar på hur man använder Blender, grunder i mjukvara och modellering av enkla former eller konvertering av vektorer till 3D-objekt.

Dag två lär vi oss hur vi fångar 3D-objekt med din smartphone, lagar dem i Meshmixer och förbereder modellerna för vidare utskrivning i en Ultimaker via Cura (vi kommer då att 3D-printa testobjekt för demonstration). Vi tar också en titt på 123Make för att se vilka möjligheter som finns för export av 3D-modeller till platta material som trä eller papper.

Förbered dig: Ta med din egna dator och se till att ha följande programvaror installerade och fungerande innan kursstart:
Blender: blender.org
Inkscape: inkscape.org eller Adobe Illustrator: adobe.com
Meshmixer: meshmixer.com
123Make: 123dapp.com

På din smartphone ska du installera 123Catch: 123dapp.com

Du ska också ta med dig en mus till datorn för att kunna använda Blender.

Kursen ges på engelska.

Förkunskapskrav: Det finns inga krav på att du ska kunna 3D-modellering sedan tidigare, men du bör kunna hantera din dator och ha grundläggande kunskap i vektorgrafik (t.ex. Illustrator eller Inkscape).

När du har gått en kurs på KKV kan du ansöka om medlemskap till verkstaden. Observera dock att fullgjord kurs inte garanterar att medlemskap beviljas. För mer info se medlemskriterier.