Grundkurs i koppartryck – inställd – mer info

När: 2020 – 26-29 mars
Tid: torsdag 17–20, fredag 17–20, lördag och söndag 10–15
Plats: Grafikverkstan på KKV GBG, våning 4
Antal deltagare: 6
Pris: 2400kr Medlem: 2200kr
Kursledare: Stefan Tielscher stefan.tielscher@gmail.com
Sista anmälningsdag: 12 mars

Kursen riktar sig till dig som vill börja med koppargrafik eller som tidigare har jobbat med tekniken och vill nu fräscha upp dina kunskaper. Kursen består av materialgenomgång, genomgång av olika tekniker såsom torrnål, linjeetsning och akvatint, förbehandling av plåt, inställning av press, pappershantering, provtryck och tryck av en mindre upplaga.

Förbered dig: Ta med dig några skisser till dina tryck. Vi arbetar på två plåtar. En som är 8 x 12,5 cm och en som är 12,5 x 16 cm. Du behöver ha arbetskläder. Blyertspenna och skisspapper är bra att ha. 

För inspiration, ta en titt på den här länken (koppargrafik ur MoMA’s samling).

I kursavgiften ingår: Vaxgrunder, rengöringsmedel, krita, hartspulver, tarlatan, syra, tryckfärg, två kopparplåtar – 8 x 12,5 cm och 12,5 x 16 cm, två ark Hahnemühle 230g 78 x 106 cm. Och fika såklart.

När du har gått en kurs på KKV kan du ansöka om medlemskap till verkstaden. Observera dock att fullgjord kurs inte garanterar att medlemskap beviljas. För mer info se medlemskriterier på KKV’s hemsida.

Stefan Tielscher är utbildad designer, grafiker och konstnär. Han har jobbat som lärare för de grafiska tekniker på bland annat KKV GBG, Göteborgs Konstskola och Druckwerkstatt Bethanien.