Screentryck på papper – dagtid – inställd – mer info

När: 2020 – 14-16 april
Schema: tisdag 13-17 | onsdag & torsdag 09-17
Undervisningstid: 18 timmar
Plats: Grafikavdelningen på KKV GBG, Sockerbruket 44
Antal deltagare: 6
Pris: 3050kr / Medlem: 2800kr
Kursledare: Alexandra Hedberg  0704-043572  contact@alexandrahedberg.com
Sista anmälningsdag: 31 mars

Om du har frågor rörande fakturor, reservplats, din anmälan o.s.v. så kontakta kontoret: info@kkvgbg.se

Mål: Att du efter kursens slut ska kunna arbeta självständigt med screentryck på papper och kunna söka medlemskap i grafikverkstans screentrycksavdelning.

KURSINNEHÅLL

Orginalframställning i dator (separera olika skikt)*
Originalframställning direkt på plastfilm
Framställning av fotoschabloner
Arbete med maskering och öppna ramar
Användning av vakuumbordet
Färgpassning
Olika trycktekniker på papper
Avskiktning och påskiktning av screenramar

* Vi arbetar i Photoshop, men om man som kursdeltagare har annat bildredigeringsprogram så kan vi ta oss en titt på vad man kan göra där istället. Skulle man vilja arbeta med screentryck helt utan dator kan man göra det.

Två veckor innan kursstart får du mail med information inför kursen, bl.a om hur du kan förbereda dig och vad du behöver ha med.

När du har gått en kurs på KKV kan du ansöka om medlemskap till verkstaden. Observera dock att fullgjord kurs inte garanterar att medlemskap beviljas. För mer info se medlemskriterier

Bilder från tidigare screenkurs på KKV GBG
OM ALEXANDRA HEDBERG

Alexandra Hedberg håller sedan 2008 kortkurser i screentryck på papper på KKV Göteborg. Hon har även hållit i kursmomentet screentryck på papper/andra icke-sugande material under arbetsmarknadsutbildningen Gestaltningsprocesser på KKV (2011, 2013, 2014) och undervisat i Storformatsscreentryck och dess rumsliga möjligheter (se storformatsscreentryck.blogspot.se) som HDK gav i samarbete med KKV 2011-2013. Alexandra Hedberg är återkommande gästlärare i screentryck på Formakademins program Mönsterdesign och grafiska tekniker i Lidköping sedan 2007/2008.
Under hösten 2018 var Alexandra Hedberg Artist in Residence på AGA Lab i Amsterdam och arbetade experimentellt med screentryck och artist books, båda i storformat.

Hemsida: www.alexandrahedberg.com

När du har gått en kurs på KKV kan du ansöka om medlemskap till verkstaden. Observera dock att fullgjord kurs inte garanterar att medlemskap beviljas. För mer info se medlemskriterier på KKV’s hemsida.