Screentryck på papper – fortsättningskurs
– inställd – mer info

När: 2020 – 8–10 maj
Schema: fredag 17–21 | lördag & söndag 10–18
Undervisningstid: 18 timmar
Plats: Grafikavdelningen på KKV GBG, Sockerbruket 44
Antal deltagare: 6
Pris: 3050kr / Medlem: 2800kr
Kursledare: Alexandra Hedberg  0704-043572  contact@alexandrahedberg.com
Sista anmälningsdag: 24 april

Om du har frågor rörande fakturor, reservplats, din anmälan o.s.v. så kontakta kontoret: info@kkvgbg.se

KURSINNEHÅLL

På den här kursen lär du dig experimentella och mer avancerade arbetssätt i originalframställning och vid tryckning. Du får också lära dig att trycka i större format (tryckyta upp till 70 x 100) med tryckarm och hur man löser de särskilda svårigheter som kan uppkomma när man går upp i storlek.

Material som ingår: Material för inledande gemensamma provtryck ingår, samt ramhyra och fotoemulsion/avskiktning. Kursdeltagarna står däremot själva för färg (endast vattenbaserad färg) och papper för egna tryck. Fika ingår.

Förberedelser: Två veckor innan kursstart får du mail med information inför kursen, bl.a om hur du kan förbereda dig och vad du behöver ha med. Du erbjuds då också möjligheten att vara med på en gemensam färgbeställning med leverans till KKV.

Förkunskapskrav: Du behöver redan kunna screentrycka och helst även vara bekant med hur screentrycksverkstaden på KKV fungerar.

När du har gått en kurs på KKV kan du ansöka om medlemskap till verkstaden. Observera dock att fullgjord kurs inte garanterar att medlemskap beviljas. För mer info se medlemskriterier

OM ALEXANDRA HEDBERG

Alexandra Hedberg håller sedan 2008 kortkurser i screentryck på papper på KKV Göteborg. Hon har även hållit i kursmomentet screentryck på papper/andra icke-sugande material under arbetsmarknadsutbildningen Gestaltningsprocesser på KKV (2011, 2013, 2014) och undervisat i Storformatsscreentryck och dess rumsliga möjligheter (se storformatsscreentryck.blogspot.se) som HDK gav i samarbete med KKV 2011-2013. Alexandra Hedberg är återkommande gästlärare i screentryck på Formakademins program Mönsterdesign och grafiska tekniker i Lidköping sedan 2007/2008.
Under hösten 2018 var Alexandra Hedberg Artist in Residence på AGA Lab i Amsterdam och arbetade experimentellt med screentryck och artist books, båda i storformat.

Hemsidawww.alexandrahedberg.com