Fotopolymergravyr

Kursen fullsatt! Anmäl dig för att stå som reserv

Datum: 2021 – 17 & 20-21 november
Schema: Onsdag 16:00-19:00, lördag & söndag 10:00–17:00
Undervisningstid: 16 timmar
Antal deltagare: 6
Kursledare: Inger Bernholdsson – inger.bernholdsson@telia.com
Kursledare: Beverly Hayes – bevhayes52@icloud.com
Pris: 4350kr | Medlem i KKV GBG: 2175kr
Sista anmälningsdag: 3 november 1200

Fotogravyrer på fotopolymerplåt framställda från digitala bilder eller fotograferade original, negativ, fotografier, teckningar eller målningar.

Förbered dig: Ta med Dig några digitala skisser och foton. Har du möjlighet att ta med laptop med bildredigerings-program, är det bra. Vi har bara tillgång till ett par datorer och en på kontoret. Vi arbetar på mindre plåtar. Du får en plåt 30×20cm som kan skäras till mindre i valfri storlek (räkna med 1 cm spill runt varje plåt). Du behöver ha skyddskläder och gummihandskar. Gärna tunna kirurghandskar.

Vi går igenom original-framställning, behandling i dator, delning av fotokänslig plåt, belysning av plåt i UV – rummet, framkallning och tryckning. Original framställs med digital utskrift på film, scanning av teckning, målning och/eller tuschmålning på film. Vi arbetar med framtagning av original onsdagen den 17 november.

Material som ingår: En fotopolymerplåt 20×30 cm, utskrift på A4 film, ett koppartryckspapper 230g 106×78 cm, papper och färg för provtryck ingår, samt kaffe och te. Ett häfte med de viktigaste riktlinjerna och tipsen för handhavande, belysning och tryckning med fotopolymerplåt på KKV GBG ingår också.

Förkunskapskrav: Viss vana vid arbete i grafikverkstad är önskvärd.

Kurser och Corona

Det är fortsatt viktigt att minimera risken för smittspridning och vi uppmanar alla kursdeltagare att tänka på följande:

  • I verkstäderna finns stationer med handsprit och engångshandskar som är fria att använda och vi rekommenderar att du regelbundet spritar eller tvättar händerna.
  • Tänk på att ta med egen skyddsutrustning om sådan behövs för kursen (glasögon, syrahandskar, visir, osv) – Hör med kursledaren vad de rekommenderar.
  • Håll avstånd till andra i verkstan så gott det går.
  • Stanna hemma om du är sjuk eller uppvisar symptom som hosta & feber.