Komponera i lera

Datum: 2021 – 15-17 oktober
Fredag 15/10 kl 14:00-19:00
Lör- Sön 16-17/10 kl 10:00-16:00

Undervisningstid: 17 timmar
Antal deltagare: 6–8
Kursledare: Gun Lundkvist Olsen – gunlolsen@hotmail.com
Pris: 3500kr | Medlem i KKV GBG: 1750kr
Sista anmälningsdag: Öppen för sen anmälan!

En komposition i lera kan vara gjord i flera olika tekniker. Om du vill lära dig att forma i lera utifrån dina egna idéer – figurer, abstrakt form, bruksgods – då är den här kursen för dig. 

Vi går igenom grunderna för olika tekniker (kavling, ringling, drejning och modellering) och det viktigaste av allt: hur man sätter ihop delar så att det håller i bränning.

Du kommer inte att bränna eller glasera, men kursledaren kan bränna några av dina arbeten efter kursen och du kan då välja bland några färdiga glasyrer som du vill ha – du kommer även kunna hämta upp dina verk några veckor efter avslutad kurs.

Förkunskapskrav: Kursen är öppen för alla oberoende av förkunskaper.

Kurser och Corona

Det är fortsatt viktigt att minimera risken för smittspridning och vi uppmanar alla kursdeltagare att tänka på följande:

  • I verkstäderna finns stationer med handsprit och engångshandskar som är fria att använda och vi rekommenderar att du regelbundet spritar eller tvättar händerna.
  • Tänk på att ta med egen skyddsutrustning om sådan behövs för kursen (glasögon, syrahandskar, visir, osv) – Hör med kursledaren vad de rekommenderar.
  • Håll avstånd till andra i verkstan så gott det går.
  • Stanna hemma om du är sjuk eller uppvisar symptom som hosta & feber.