Färgning av textilier

När: 2021 – 12-14 november
Var: KKV GBG, Sockerbruket 44, Textilen
Schema: Fredag: 18-20, lördag-söndag: 9-16
Undervisningstid: 16 timmar
Deltagarantal: 6
Kostnad: 3200kr | Medlem i KKV GBG: 1600kr
Kursledare: Mia Persson hej@miapersson.se
Sista anmälan: Fredag 28 oktober kl 1200

På Textilavdelningen har vi tre maskiner som man kan färga i, de passar till lite olika färgningar. Alla medlemmar är inte lika hemma med de olika maskinerna och deras möjligheter.  På denna kursen ska alla få prova att färga i den toppmatade hushållsmaskinen, i den gamla Podab-maskinen och i den stora industrimaskinen. Under tiden som maskinerna går kan man prova att färga för hand i baljor och grytor.

Det blir ingen kurs i färgblandningar, utan vi provar ganska enkla färdiga recept, men olika tekniker som passar för olika material och olika maskiner: Reaktivfärgning, syrafärgning och kypfärgning. Vi färgar bomull, ull och siden.

Efter kursen ska man kunna färga själv i de olika maskinerna, alla får med sej recept och handledning i form av ett kompendium. Man får också dela på de tyger och garner som vi färgat tillsammans.

När du har gått en kurs på KKV kan du ansöka om medlemskap till verkstaden. Observera dock att fullgjord kurs inte garanterar att medlemskap beviljas. För mer info se medlemskriterier. Är du medlem i något KKV kan du “gå bredvid” en annan medlem ett antal gånger efter kursen, och på så sett öka dina chanser för en godkänd ansökan.

Om du har frågor rörande din faktura, kontakta ekonomi@kkvgbg.se
Om du har frågor om din anmälan, reservplats eller annat, kontakta kontoret: info@kkvgbg.se.

Kurser och Corona

Det är fortsatt viktigt att minimera risken för smittspridning och vi uppmanar alla kursdeltagare att tänka på följande:

  • I verkstäderna finns stationer med handsprit och engångshandskar som är fria att använda och vi rekommenderar att du regelbundet spritar eller tvättar händerna.
  • Tänk på att ta med egen skyddsutrustning om sådan behövs för kursen (glasögon, syrahandskar, visir, osv) – Hör med kursledaren vad de rekommenderar.
  • Håll avstånd till andra i verkstan så gott det går.
  • Stanna hemma om du är sjuk eller uppvisar symptom som hosta & feber.