Grundkurs i tuftning

När: 2022 – 16-18 och 23-25 september
Var: KKV GBG, Sockerbruket 44, Textilen
Schema: Fredagar 17-20, lördag & söndagar 10-17 (inkl lunch)
Undervisningstid: 30 timmar
Deltagarantal: 6
Kostnad: 6000 | Medlem i KKV GBG: 3000kr
Kursledare: Tina Frausin tina.frausin@gmail.com
Sista anmälan: Fredag 2 september kl 1200

Mål: Kursen ger dig baskunskaper i hur man använder utrustningen och genomgång av hur tuftverkstan på KKV fungerar. Efter avslutad kurs har du fått träna på de olika momenten i tuftningen så mycket att du kan fortsätta arbeta självständigt efter kursen. Kursen är en körkortskurs och efter avslutad kurs kan du söka medlemskap i tuftavdelningen om du uppfyller medlemskriterierna.

Kursinnehåll: Introduktion till verkstaden, genomgång och skötsel av tuftpistol och kompressor före, under och efter arbete. Vilka material som används, förberedelse av garn, spänna väven man arbetar på, efterarbete och limning av färdigt verk. Kursen är uppdelad på två tillfällen för att du ska få tillfälle att repetera och prova på alla olika moment fler gånger. 

Förkunskaper: Det behövs inga förkunskaper för att vara med.

Efter kursen: När du har gått en kurs på KKV kan du ansöka om medlemskap till verkstaden. Observera dock att fullgjord kurs inte garanterar att medlemskap beviljas, samt att medlemskap i föreningen krävs. För mer info se medlemskriterier.
Om du har frågor rörande din faktura, kontakta ekonomi@kkvgbg.se
Om du har frågor om din anmälan, reservplats eller annat, kontakta kontoret: info@kkvgbg.se.

Kurser och Corona

Det är fortsatt viktigt att minimera risken för smittspridning och vi uppmanar alla kursdeltagare att tänka på följande:

  • I verkstäderna finns stationer med handsprit och engångshandskar som är fria att använda och vi rekommenderar att du regelbundet spritar eller tvättar händerna.
  • Tänk på att ta med egen skyddsutrustning om sådan behövs för kursen (glasögon, syrahandskar, visir, osv) – Hör med kursledaren vad de rekommenderar.
  • Håll avstånd till andra i verkstan så gott det går.
  • Stanna hemma om du är sjuk eller uppvisar symptom som hosta & feber.