Grundkurs i drejning

När: 2022: 8-10 april
Var: KKV GBG, Sockerbruket 44, keramiken
Schema: Fredag 17-21, lördag–söndag: 10-16
Undervisningstid: 17 timmar
Antal deltagare: 6
Kostnad: 3450kr | Medlem i KKV GBG: 1725kr
Extra glasyrtillfälle (ej obligatoriskt): 1200kr (se nedan)
Kursledare: Marc Dagorn leraman@hotmail.se
Sista anmälan: Fredag 25 mars kl 1200

Mål: Du lär dig att dreja en kruka, skål eller mugg. Är du nybörjare så kan du förvänta dig att dreja med ett halv kilo, har du tidigare erfarenhet av drejning kan du försöka dig på upp till ett kilo. Skröjbränning ingår.

Utöver kursdagarna så har du möjlighet att boka en tid för att komma och glasera dina arbeten själv, som kursledaren sedan bränner åt dig – du kan sen komma förbi verkstan för att hämta upp de brända och färdiga verken. Du har ungefär tre timmar för glasering, och betalar 1200kr direkt till kursledaren (Swish eller kontant). Glasyr och bränning ingår.

Marc Dagorn är keramiker och har undervisat inom keramik i 40 år. Hemsida: www.lermarc.se

Kurser och Corona

Det är fortsatt viktigt att minimera risken för smittspridning och vi uppmanar alla kursdeltagare att tänka på följande:

  • I verkstäderna finns stationer med handsprit och engångshandskar som är fria att använda och vi rekommenderar att du regelbundet spritar eller tvättar händerna.
  • Tänk på att ta med egen skyddsutrustning om sådan behövs för kursen (glasögon, syrahandskar, visir, osv) – Hör med kursledaren vad de rekommenderar.
  • Håll avstånd till andra i verkstan så gott det går.
  • Stanna hemma om du är sjuk eller uppvisar symptom som hosta & feber.