Fotopolymergravyr

Datum: 4, 6-7 maj
Plats: KKV GBG, Sockerbruket 44, Grafikverkstaden vån 4
Schema: Torsdag 16.00-19.00, lördag och söndag 10.00-17.00
Undervisningstid: 16 timmar
Antal deltagare: 6
Kursledare: Beverly Hayes – bevhayes52@icloud.com
Pris: 3200kr | Medlem i KKV GBG: 2900kr
Sista anmälningsdag: 20 april 12.00

Bev Hayes introducerar dig till de spännande möjligheterna med Fotopolymergravyr! I kursen får du överföra en skiss eller ett digitalt foto till en ljuskänslig fotopolymerplatta och trycka bilderna på en traditionell gravyrpress. Trycktekniken ger ett vackert tonomfång med stor detaljrikedom.
 
Detta är en introduktionskurs i teknikerna för fotopolymergravering. Kursen byggs upp steg för steg med praktiska övningar för att lära sig och utforska detta medium från grunderna.
 
Denna introduktion börjar med att en ritning eller fotografi överförs till transparent film som sedan exponeras för ultraviolett ljus på fotopolymerplattan. Plåten framkallas i vatten innan färgning och tryckning. När du har bokat kursen får du instruktioner via e-post om hur du förbereder dina bilder i förväg.
Vi kan arbeta på en dator och laptop i ett kursrum för att förbereda OH-filmen. Om du har en egen bärbar dator att ta med hjälper detta dig med en digital förståelse av bildförberedelse.
 
Kursinnehåll:
Introduktion till polymerteknologier
Förbered och exponera en testplatta och gör sedan slutplåtar
Färg- och tryckplåtar. Du tar bort en uppsättning utskrifter.
Vänligen bär lämpliga kläder eftersom du kommer att arbeta med bläck och andra djuptrycksmaterial. Gå snabbt till kurser eftersom tiden är begränsad. 
 

Förkunskapskrav: Viss vana vid arbete i grafikverkstad är önskvärd. Kursen hålls på Svenska och Engelska.