Grundkurs i Fotopolymergravyr

Datum: 20 mars & 22 – 24 mars
Plats: Grafikverkstan, våning 4, KKV GBG, Sockerbruket 44
Schema: 20 mars & 22 mars / 16:30 – 19:30
23 mars & 24 mars / 10:00 – 17:00. Lunch 12:20 – 13:30.
Undervisningstid: 18
Antal deltagare: 7
Kursledare: Beverley Hayes
Pris: 4081 kr Pris för medlem i KKV GBG: 3755 kr
Sista anmälningsdag: 28 februari kl 12:00

Kom till KKV grafik Avdeling att njuta en omfattande introduktion till Photopolymer. Denna steg-för-steg-kurs tar dig genom de digitala och angloue stadierna för att göra en fotopoymer gravyr. Detta är en syrafri teknik, som gör det möjligt för konstnärer att realisera ett utsökt utbud av rika, väckra toner och detaljer på en tallrik för att göra en unik uppsättning av unik grafiktryck. Du kommer att visas hur man gör en testplatta och sedan exponera korrekt för dina egna bilder för att ta med egen tryck upplagor i slutet. Material ingår för att du ska komma igång med ett urval av plåttor och papper storlekar. Viss kunskap om digital redigeringsprogram är fördel men inte nödvändigt.

Kursinnehåll

En omfattande introduktion till fotopolymerteknik. Genom en guidad steg-för-steg-process börjar vi med digital beredning och avslutar med analogt tryck på traditionell grafisk press. Det erbjuder konstnärer ett spännande sätt att kombinera fotografi och tryck, möjligheterna att skapa ett utsökt utbud av rika och sammetslena toner och subtila detaljer till en unik handtryckt bild. Denna syrafria, lågtoxiska metod använder färdiga känsliga metallplåtar och UV-ljusenhet för att exponera filmen på en platta innan framkalla i vatten. Du kommer att lära dig hur du förbereder bilderna på digital programvara och skriver ut en filmpositiv i det första fallet genom att göra en testplatta med olika tidsexponeringar, för att sedan hitta rätt exponering för att göra dina slutliga bilder. Vi kan använda ritningar eller illustrationer, även text och bilder kombinerade. Den sista dagen finns det tid att spendera tid på att proofa och färga plåtar i ett urval av Färglösning färgetsningsbläck. Du tar med dig lärorika anteckningar, ett urval av tryck och möjligheter att fortsätta utveckla din teknik inför kommande kurser. Kursen hålls på svenska och engelska.

Vad ingår?

Fotopolymer Plåt 1x A3 210mm x 480mm
1x A3 Film Positiv
Bra kvalitet Grafiktryck Papper 1x 70x100cm
Man kan köpa för lite extra under kursen

Färger, tartlatan, makulatur, nitrile handskär
Steg för Steg lärorika anteckningar.
Välkomstfika, samt te och Kaffe

Vad behöver du förbereda?

Digital eller scannad bilder som vi kan avvänder under kursen
Datorn med regiering program – Photoshop eller andra typ
USB stick
Apron och extra handskar

Förkunskaper
Detta är ingen krav, men lite grafik och digital erfarenhet är bra att man har.

Om Beverley Hayes

Bev Hayes är en frilans grafisk tryckkonstnär och fotograf utbildad i England, baserad i Göteborg och arbetar från en digital och analog tryckstudio. Hon har arbetat med denna teknik i 5 år nu och fortsätter att utveckla denna metod med andra grafiska trycktekniker.

www.bevhayesartphotoprint.com
@bevhayes_artist

Två veckor innan kursstart får du mail med information inför kursen av kursledaren.

Om du har frågor rörande kursinnehållet, kontakta kursledaren
Om du har frågor rörande din faktura, kontakta ekonomi@kkvgbg.se
Om du har frågor om din anmälan, reservplats eller annat, kontakta kontoret: info@kkvgbg.se