Komponera i Lera

Datum: 10 – 12 maj
Plats: Keramiken, våning 5, KKV GBG, Sockerbruket 44
Schema: Fredag 12:00 – 17:00. Lördag 11:00 – 16:00, Sön 11:00 – 17:00
Undervisningstid: 16
Antal deltagare: 6
Kursledare: Gun Lundkvist Olsen
Pris: 3275 kr Pris för medlem i KKV GBG: 2975 kr
Sista anmälningsdag: 19 april kl 12:00

I “Sköna Maj” kan du gå en keramikkurs – 3-dagars. Ingår olika tekniker; kavla, ringla, dreja och vi bygger, skulpterar och sätter samman allt utifrån dina egna idéer.
Välkommen att delta!

Kursinnehåll

Kursen riktar sig både till dig med tidigare erfarenhet att skapa i lera och till dig som vill prova på.
Dag 1. Jag visar användbara tekniker och hur man sätter “klistrar” ihop delar till att bli ett föremål – med detta får du kunskap om lerans möjligheter och inte minst vilka verktyg man använder samt att det du skapar håller i bränning. Därefter är det fritt val av teknik och bygga/sätta ihop föremål.


Dag 2. Att dreja är en konst och idag ska jag visa hur det går till sedan får ni deltagare prova på. Under tiden man väntar på sin tur till drejskivan (det finns tre riktigt bra skivor på plats) fortsätt med att forma/bygga föremål enligt Dag 1.


Dag 3. Vi tar hand om det vi redan skapat; putsar och “beskickar” det drejade och fritt att fortsätta skapa något utifrån de tekniker vi lärt oss.
Ingår i kursen: (ca 2 veckor efter kurs) De föremål ni skapat bränns en 1a gång dvs. “skröjbränns” till ett hållbart material.

Tillägg till kursen vid intresse: Vid ett tillfälle, efter skröjbränning, erbjuds ni träffas på KKV med möjlighet att glasera era föremål. Ingen materialkostnad, jag tillhandahåller mina egna glasyrer, men kostnaden för ugnsbränning delas mellan er deltagare ca 375 kr. Obs! De som vill får också vara med och “sätta” ugnen och få lärdom härav.

Vad ingår?

Material såsom redskap och lera ingår och även kaffe & fika. Deltagaren rekommenderas att ta med lunch.

Vad behöver du förbereda?

Ta med skyddskläder; förkläde etc

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Om Gun Lundkvist Olsen
Mitt intresse för att arbeta med leran startade vid Östra Grevie Folkhögskola Est.linje i början av 70-talet. Därefter kom jag in på HDK och lade grunden för ett fortsatt engagemang att skapa i lera men också att undervisa och inspirera andra att upptäcka glädjen i att forma och skapa i ett fantastiskt material; där finns inga gränser.

Två veckor innan kursstart får du mail med information inför kursen av kursledaren.

Om du har frågor rörande kursinnehållet, kontakta kursledaren
Om du har frågor rörande din faktura, kontakta ekonomi@kkvgbg.se
Om du har frågor om din anmälan, reservplats eller annat, kontakta kontoret: info@kkvgbg.se