Experimentell växtfärgning

INSTÄLLD!

När: 2022 – 9–10 september.
Var: KKV GBG, Sockerbruket 44
Schema: Fredag 18-21 & lördag 11-17
Deltagarantal: 6
Undervisningstid: 8 timmar
Kostnad för medlem i KKV GBG: 900kr
Kursledare: Matilda Falk – matilda.e.falk@gmail.com
Sista anmälan: Fredag 26 augusti kl 1200

Kursbeskrivning

Är du intresserad av att testa miljövänliga och lekfulla textila färgningstekniker? Med hjälp av matavfall, vilda växter, rost och kommersiella växtfärgningspigment kommer du att tillverka ett litet kompendium med provlappar samt sidenscarfs efter egen design att ta med dig hem. I denna nybörjarkurs lär du dig grunderna inom växtfärgningstekniker som ger spännande mönster- och färgeffekter. Vi kommer att gå igenom grundläggande teori men störst fokus lägger vi på det allra roligaste; att färga! Vid anmälan får du en lista på vad som är bra att tänka på och vad du ska ta med dig till kursen. Kursen pågår under fredag mellan 18-21 och lördag mellan 11-17.

Kursledaren heter Matilda och har studerat och arbetat inom textil konst, hantverk och design under nio år och tog en masterexamen på Textilhögskolan 2021 året. Hon brinner för att färga textil med ämnen från naturen och att dela med sig av dessa kunskaper.

Förkunskaper: Inga krav på förkunskaper.

När du har gått en kurs på KKV kan du ansöka om medlemskap till verkstaden. Observera dock att fullgjord kurs inte garanterar att medlemskap beviljas. För mer info se medlemskriterier.

Om du har frågor förande kursinnehållet, kontakta kursledaren
Om du har frågor rörande din faktura, kontakta ekonomi@kkvgbg.se
Om du har frågor om din anmälan, reservplats eller annat, kontakta kontoret: info@kkvgbg.se

Kurser och Corona

Det är fortsatt viktigt att minimera risken för smittspridning och vi uppmanar alla kursdeltagare att tänka på följande:

  • I verkstäderna finns stationer med handsprit och engångshandskar som är fria att använda och vi rekommenderar att du regelbundet spritar eller tvättar händerna.
  • Tänk på att ta med egen skyddsutrustning om sådan behövs för kursen (glasögon, syrahandskar, visir, osv) – Hör med kursledaren vad de rekommenderar.
  • Håll avstånd till andra i verkstan så gott det går.
  • Stanna hemma om du är sjuk eller uppvisar symptom som hosta & feber.