Fortsättningskurs litografi – fullsatt, anmäl dig för att stå på reservlistan

nora_lito_kurs

När: 2016 – 9-11 december
Schema: fredag 16-21, lördag 10-17, Söndag 10-19
Var: KKV GBG, grafikverkstan
Antal kursdeltagare: 5
Pris: 2600 kr
Kursledare: Nora Hammenberg nora_kerstin@hotmail.com

Kursen kommer fungera som både grundkurs för nybörjare och som fördjupningskurs till deltagare som redan har jobbat med stentryck innan. Nora Hammenberg, som är utbildad master printer i litografi och professionell stentryckare, kommer vara kursledare. Under kursen kommer folk lära sig hur man förbereder en sten för teckningen, etsa stenen inför tryckningen och hur man trycker en konsistent upplaga.

Schema: Hela fredagen och lördag fram till kl 15 är gemensam för hela gruppen. Lördag 15-17 samt söndag 10-19 är det istället individuellt arbete där varje deltagare får 2 timmar att trycka under handledning av Nora. Schema för detta bestäms på fredagen eller i förväg med kursledare. Lunch är inräknad i tiderna.

I kursavgiften ingår: Material för teckning på sten, tryckfärg, provtryckspapper, papper till tryckande av upplaga – Sommerset 250g 56 x 76 cm. Och fika såklart!

För inspiration och se bredden av uttryck som är möjligt med litografi, ta en titt här: tamarind.unm.edu

Nora Hammenbergs hemsida: norahammenberg.weebly.com

När du har gått en kurs på KKV kan du ansöka om medlemskap till verkstaden. Observera dock att fullgjord kurs inte garanterar att medlemskap beviljas. För mer info se medlemskriterier.