Fotopolymergravyr

fotopolymer

När: 2016 – 3/10, 6/10, 8/10 och 9/10

Schema: Mån 16-19, torsdag 16 – 19, lördag och söndag 10-18
Var: KKV GBG, Sockerbruket 44, grafiken våning 4
Antal kursdeltagare: 6
Pris: 2700 kr

Kursledare: Inger Bernholdsson 0702-111884, i.bernholdsson@telia.com

Målet med kursen är etsa fotogravyrer på fotopolymerplåt framställda från digitala bilder, scannade original, negativ, fotografie, teckningar eller målningar.

Förbered dig: Ta med dig några digitala skisser och foton på en USB. Har du möjlighet att ta med laptop med bildretusch-program är det bra så vi bara har tillgång till min dator. Vi arbetar på mindre plåtar. Du får en plåt 30 x 40 som kan skäras till mindre plåtarar i valfri storlek (räkna med 0,5 – 1cm spill runt varje plåt). Du behöver ha med skyddskläder och gummihandskar. Gärna tunna kirurghandskar.

Vi går igenom original-framställning, behandling i dator, delning av fotokänslig plåt, belysning av plåt i UV–rummet, framkallning och tryckning. Original framställs med digital utskrift på film, scanning av teckning, målning m.m. och/eller tuschmålning på film.

Matrial som ingår: En fotopolymerplåt 30×40 cm, 4 utskrifter på A4 film, provtryckspapper och färg för provtryck ingår, samt kaffe och te. Ett häfte med de viktigaste riktlinjerna och tipsen för handhavande och tryckning med fotopolymerplåt på KKV GBG ingår också. Vill man köpa extraplåt och tryckpapper går det bra!

Förkunskaper: Viss vana vid arbete i grafikverkstad är önskvärd.

När du har gått en kurs på KKV kan du ansöka om medlemskap till verkstaden. Observera dock att fullgjord kurs inte garanterar att medlemskap beviljas. För mer info se medlemskriterier.