Fotopolymergravyr – FULLSATT! Anmäl dig för att stå som reserv.

När: 2017 – 2, 4, 6-8 oktober
Tid: Mån 2/10 & ons 4/10 kl 17-19, fre-sön 6-8/10 kl 10-16
Plats: Grafikavdelningen på KKV GBG, Sockerbruket 44
Antal deltagare: 9
Pris: 2500kr / Medlem: 2250kr
Kursledare: Inger Bernholdsson 0702-111884 i.bernholdsson@telia.com
Kursledare: Maria Börjesdotter, kommer att ersätta och assistera vissa tider där det behövs.

Fotogravyrer på fotopolymerplåt framställda från digitala bilder eller scannade original, negativ, fotografier, teckningar eller målningar. Vi går igenom original-framställning, behandling i dator, delning av fotokänslig plåt, belysning av plåt i UV-rummet, framkallning och tryckning.

Original framställs med digital utskrift på film, scanning av teckning, målning m.m. och/eller tuschmålning på film. Vi arbetar med framtagning av original 2:a, 4:e och 6:e oktober. Vi arbetar på mindre plåtar. Du får en plåt på 30✕20cm som kan skäras till mindre i valfri storlek (räkna med 1cm spill runt varje plåt).

Förbered dig: Ta med några digitala skisser och foton. Har du möjlighet att ta med laptop med bildbehandlingsprogram är det bra – t.ex. Photoshop. Vi har annars tillgång till kursledares dator samt en på verkstaden. Du behöver ha skyddskläder och gummihandskar. Gärna tunna kirurghandskar.

Material som ingår: En fotopolymerplåt 30✕20cm, utskrift på A4 film, ett koppartryckspapper 230g 106 x 78 cm, papper och färg för provtryck ingår, samt kaffe och te. Ett häfte med de viktigaste riktlinjerna och tipsen för handhavande, belysning och tryckning med fotopolymerplåt på KKV GBG ingår också.

Viss vana vid arbete i grafikverkstad är önskvärd.

Om du har frågor rörande fakturor, reservplats, din anmälan o.s.v. så kontakta kontoret: info@kkvgbg.se

När du har gått en kurs på KKV kan du ansöka om medlemskap till verkstaden. Observera dock att fullgjord kurs inte garanterar att medlemskap beviljas. För mer info se medlemskriterier på KKV’s hemsida.