Fotopolymergravyr – fullsatt, anmäl dig för att stå som reserv

fotopolymer

När: 2017 – 31/1, 2/2, 4-5/2
Schema: Tisdag 31/1 & torsdag 2/2 kl.17-19, fredag–lördag 3-4/2 kl.10-16

Var: KKV GBG, grafikavdelningen
Antal kursdeltagare: 6
Pris: 2450 inkl moms

Kursledare: Inger Bernholdsson 0702-111884 i.bernholdsson@telia.com

Beskrivning: Fotogravyrer på fotopolymerplåt framställda från digitala bilder eller scannade original, negativ, fotografier, teckningar eller målningar. Viss vana vid arbete i grafikverkstad är önskvärd, kontakta kursansvarig för mer information.

Vi går igenom original-framställning, behandling i dator, delning av fotokänslig plåt, belysning av plåt i UV – rummet, framkallning och tryckning. Original framställs med digital utskrift på film, scanning av teckning, målning mm och/eller tuschmålning på film. Vi arbetar med framtagning av original den 31 jan och 2 feb.

Material som ingår: En fotopolymerplåt 30 x 20 cm, utskrift på A4 film, ett koppartryckspapper 230g 106 x 78 cm, papper och färg för provtryck ingår, samt kaffe och te. Ett häfte med de viktigaste riktlinjerna och tipsen för handhavande, belysning och tryckning med fotopolymerplåt på KKVGBG ingår också.

Förbered dig: Ta med Dig några digitala skisser och foton. Har du möjlighet att ta med laptop med foto-shop-program, är det bra. Vi har bara tillgång till min dator och en på kontoret. Vi arbetar på mindre plåtar. Du får en plåt 30 x 20 som kan skäras till mindre i valfri storlek (räkna med 1cm spill runt varje plåt). Du behöver ha skyddskläder och gummihandskar. Gärna tunna kirurghandskar.

Om du har frågor rörande fakturor, reservplats, din anmälan o.s.v. så kontakta kontoret info@kkvgbg.se

När du har gått en kurs på KKV kan du ansöka om medlemskap till verkstaden. Observera dock att fullgjord kurs inte garanterar att medlemskap beviljas. För mer info se medlemskriterier