Fotopolymergravyr – KURS FULLSATT, ANMÄL DIG FÖR ATT STÅ SOM RESERV

fotopolymer

När: 2016 – 18/1, 25/1, 29-30/1
Schema: Måndagar 16-19, ons 16
Var: KKV GBG, grafikverkstan
Antal kursdeltagare: 6
Pris: 2480 kr
Kursledare: Inger Bernholdsson 0702-111884 i.bernholdsson@telia.com

Målet med kursen är att tillverka fotogravyrer på fotopolymerplåt framställda från digitala bilder, scannade original, negativ, fotografier, teckningar eller målningar.

Förbered dig: Ta med dig några digitala skisser och foton. Har du möjlighet att ta med laptop med bildretusch-program är det bra. Vi har bara tillgång till min dator och en på kontoret. Vi arbetar på mindre plåtar. Du får en plåt 30 x 40 som kan skäras till mindre i valfri storlek (räkna med spill runt varje plåt). Du behöver ha skyddskläder och gummihandskar. Gärna tunna kirurghandskar.

Vi går igenom original-framställning, behandling i dator, delning av fotokänslig plåt, belysning av plåt i UV – rummet, framkallning och tryckning. Original framställs med digital utskrift på film, scanning av teckning, målning mm och/eller tuschmålning på film.

Matrial som ingår: En fotopolymerplåt 30 x 40 cm, utskrifter på A4 film, papper och färg för provtryck ingår, samt kaffe och te. Ett häfte med de viktigaste riktlinjerna och tipsen för handhavande och tryckning med fotopolymerplåt på KKV GBG ingår också.

Viss vana vid arbete i grafikverkstad är önskvärd.

När du har gått en kurs på KKV kan du ansöka om medlemskap till verkstaden. Observera dock att fullgjord kurs inte garanterar att medlemskap beviljas. För mer info se medlemskriterier.