Grunder i koppargrafik – FULLSATT! Anmäl dig för att stå som reserv.

När: 2017 – 21-22 oktober
Tid: lör-sön 10-18
Plats: Grafikverkstan på KKV GBG, våning 4
Antal deltagare: 6
Pris: 2050kr / Medlem: 1850kr
Kursledare: Stefan Tielscher 0736-641729 stefan.tielscher@gmail.com

Kursen riktar sig till dig som vill börja med koppargrafik eller som tidigare har jobbat med tekniken och vill nu fräscha upp dina kunskaper. Kursen består av materialgenomgång, genomgång av olika etsningstekniker, förbehandling av plåt, hårdgrund, inställning av press, pappershantering, provtryck, torkning osv.

Förbered dig: Ta med dig några skisser till dina tryck. Vi arbetar på två plåtar. En som är 8✕12.5 cm och en som är 12.5✕16 cm. Du behöver ha skyddskläder och handskar. Använda gärna egna verktyg. Blyertspenna och skisspapper är bra att ha.

För inspiration, ta en titt på den här länken: moma.com

I kursavgiften ingår: Vaxgrunder, rengöringsmedel, krita, hartspulver, tarlatan, syra, tryckfärg, två kopparplåtar – 8✕12.5 cm och 12.5✕16 cm, två ark Hahnemühle 230g 78✕106 cm. Och fika såklart!

Om du har frågor rörande fakturor, reservplats, din anmälan o.s.v. så kontakta kontoret: info@kkvgbg.se

När du har gått en kurs på KKV kan du ansöka om medlemskap till verkstaden. Observera dock att fullgjord kurs inte garanterar att medlemskap beviljas. För mer info se medlemskriterier på KKV’s hemsida.

Stefan Tielscher har jobbat som kursledare på KKV sen 2016. Där han höll kurser i stenlitografi och koppartryck. Han har även undervisad som gästlärare för grafik på Göteborgs Konstskola. Han är utbildad vid bland annat Göteborgs Konstskola, Konsthögskolan Valand och Glasgow School of Art.