Grunder i koppargrafik – Fullsatt, anmäl dig för att bli reserv

spatel_farg

När: 2016 – 1-2/2 och 5-6/2
Schema: Måndag & tisdag 16-19, fredag & lördag 10-16
Var: KKV GBG, grafikavdelningen
Antal kursdeltagare: 7
Pris: 2200 kr
Kursledare: Inger Bernholdsson 0702-111884 i.bernholdsson@telia.com

Mål: Denna grundkurs riktar sig till dig som är nyfiken på eller vill börja arbeta med grafik och har ringa eller ingen erfarenhet av självständigt arbete i grafikverkstaden. Kursen kan utformas individuellt som en fortsättningskurs för dig som redan genomgått grundkursen. Detta innebär mer självständigt arbete under ledning och genomgång av någon ytterligare önskad teknik.

Kursen består av materialgenomgång, genomgång av olika etsningstekniker, förbehandling av plåt, hårdgrund och mjukgrund, linje-etsning, flatetsning, efterbehandling, inställning av press, provtryck och torkning.

Förbered dig: Ta med dig några skisser till dina tryck. Vi arbetar på mindre plåtar. Du behöver ha skyddskläder och gummihandskar. Använda gärna egna verktyg. Blyertspenna och skisspapper är bra att ha.

I kursavgiften ingår: Vaxgrunder, rengöringsmedel, krita, hartspulver, shellackflingor, t-sprit, tarlatan, syra, tryckfärg, två mindre kopparplåtar 12,5 x 16 cm, provtryckspapper och ett papper IBW 300g 70 x 100 cm. Redskap finns. Ett litet kompendium om kursen ingår.

Du kan under kursen köpa fler Kopparplåtar och tryckpapper.

När du har gått en kurs på KKV kan du ansöka om medlemskap till verkstaden. Observera dock att fullgjord kurs inte garanterar att medlemskap beviljas. För mer info se medlemskriterier.