Trycksaksverkstad startar!

Vi har nu införskaffat stort sett all utrustning vi behöver för att kicka igång en trycksaksversktad på KKV GBG! (Vi behöver ett bättre namn, vad sägs om “KKV Publikation” om ingen kommer på något mer göteborgskt?)

Mateusz och Eric gick igenom utrustningen vi har och du kan ta en titt på det i videon nedan. Nu återstår arbetet för att göra klart ritningarna på verkstan, riva och bygga en vägg, flytta maskiner och se till att allt är i tiptop-skick. Precis som alla andra verkstäder på KKV GBG så är det här medlemsdrivet, så en verkstad kommer bara bli verklighet om medlemmar engagerar sig i projektet. Vi skulle behöva några som vill vara ansvariga för att dra i det, och när vi väl bygger om behövs en bunt folk för att göra det. Vi har även många mindre uppdrag – reparera någon maskin, göra listor över material som behövs, förslag på kurser eller internutbildning – så även om du inte har mycket tid så är du välkommen att rycka in.

Om du ännu inte är medlem på verkstan så är du välkommen att ansöka om det. Vi har tidigare haft ett erbjudande att om du blir medlem men bara går med i trycksaksverkstan så betalar du bara medlemsavgiften – eftersom vi inte har en fungerande trycksaksverkstad än – och det erbjudandet kan såklart förlängas om du vill gå med bara för att få igång det här.

Vi sköter uppstartsarbetet via Slack, så hör av dig till mateusz@kkvgbg.se för att få en inbjudan dit. Alla ritningar, diskussioner och planer finns där.

2018 blir kanske äntligen året då vi får igång en 17:e verkstad på KKV GBG, och vi hoppas du vill haka på!

SHARE IT:

Commenting area

  1. Ute Engel 2018-10-14 at 21:58 · ·

    Gutenberg + Gothenburg = Gutenborg

    Mer göteborgskt går det inte, eller hur ?!

    Vänlig hälsning

    Ute Engel

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>