högtryck med laserskärare – fullsatt, anmäl dig för att stå som reserv

När: 2018 – 26-28/10
Schema: Fredag 17-20, lördag & söndag 10-16
Var: Trycksaksverkstan vån 4, KKV GBG, Sockerbruket 44
Antal kursdeltagare: 6
Pris: 3100kr / Medlem: 2900kr
Kursledare 1: Stefan Tielscher  stefan.tielscher@gmail.com
Kursledare 2: David Bramham  seggdave@gmail.com
Sista anmälningsdag: 1 oktober

Inom kursen kommer du lära dig grunderna i laserskäraren och hur man kan använda den för högtrycke på letterpress och avdragspress. Dessutom fungerar kursen som introduktion till högtrycksteknik – från pappershantering och färgblandning till tryckning.

Vi kommer tillverka tryckformer för högtryck med hjälp av en laserskärare. Utgångspunkten är digitala teckningar, antingen vektorbaserad eller bitmap-filer som kursdeltagare förbereder innan kursen. Den första dagen kommer vi att titta på filerna och göra dem klara för lasern. De två andra dagarna jobbar vi med laserskäraren och i grafikverkstan.

Vi kommer jobba med två format för tryckformerna: 16.5✕25 cm och 25✕37.5 cm (både stående och liggande format). Kursdeltagarna kommer ha möjlighet att testa olika sorters tryckpapper från 30g rispapper till 230g koppartryckspapper. Det kommer också finnas möjlighet att jobba med träsnitt-verktyg direkt i tryckmaterialet.

Kursen kräver grundläggande kunskap inom något vektor eller ritprogram, t.ex. Adobe Illustrator eller Photoshop.

Kursen kommer hållas på svenska och engelska.

Stefan Tielscher är utbildad designer, grafiker och konstnär. Han har jobbat som lärare för de grafiska tekniker på bland annat KKV GBG, Göteborgs Konstskola och Druckwerkstatt Bethanien.

David Bramham är konstnär och arbetar främst med installationer, skulptur och enkel elektronik. En stor del i hans skapandeprocess utgör förbindelsen mellan det digitala arbetet och traditonell hantverk.