Koppargrafik, grund och fortsättningskurs – fullsatt. Anmäl dig för att vara reserv

När: 2017 – 18/2 och 19/2
Schema: lördag 10 -18, söndag 10-18

Var: KKV GBG, grafikavdelningen
Antal kursdeltagare: 8
Pris: 2550kr inkl moms

Kursledare 1: Inger Bernholdsson 0702-111884 i.bernholdsson@telia.com
Kursledare 2: Stefan Tielscher 0736-641729 stefan.tielscher@gmail.com

Beskrivning: Denna grundkurs riktar sig till dig som är nyfiken på eller vill börja arbeta med grafik och har ringa eller ingen erfarenhet av självständigt arbete i grafikverkstaden. Vi är två kursledare så kursen kan utformas individuellt som en fortsättningskurs för personer som redan genomgått grundkursen. Detta innebär mer självständigt arbete under ledning och genomgång av någon ytterligare önskad teknik.

Kursen består av materialgenomgång, genomgång av olika moment av grafikarbetet. Praktiskt arbete med att förbehandla av plåt, lägga hårdgrund och mjukgrund. Förbereda och genomföra linje-etsning, akvatintetsning, flatbitning, efterbehandling, inställning av press, provtryck och torkning.

Mål: att Du som nybörjare fått en första inblick i koppargrafiken och testar arbetet i verkstaden och att Du som lite mer erfaren skall få mer kunskap och kunna arbeta mer självständigt i vår verkstad.

Förbered dig: Ta gärna med dig några skisser till dina tryck. Vi arbetar på mindre plåtar. Du behöver ha skyddskläder och gummihandskar. Vi har de verktyg som behövs, men använd gärna egna verktyg också. Blyertspenna och skisspapper är bra att ha.

I kursavgiften ingår: Vaxgrunder, rengöringsmedel, krita, hartspulver, shellackflingor, t-sprit, tarlatan, syra, tryckfärg, två mindre kopparplåtar 12,5 x 16 cm och 10 x 12,5 cm ingår, provtryckspapper och ett papper 230g 106 x 78 cm ingår. Ett digitalt kompendium om kursens moment ingår som vi skickar till din mail. Kaffe te och lite fikabröd ingår.

Detta kan Du köpa på plats: Fler kopparplåtar och tryckpapper.

Om du har frågor rörande fakturor, reservplats, din anmälan o.s.v. så kontakta kontoret info@kkvgbg.se

När du har gått en kurs på KKV kan du ansöka om medlemskap till verkstaden. Observera dock att fullgjord kurs inte garanterar att medlemskap beviljas. För mer info se medlemskriterier