Litografikurs: tryckform offsetplåt – Alugrafi – Fullbokad!

Litografi offset kursbildNär: 2017 – 7/3, 9/3, 11-12/3
Schema: Tisdag & torsdag kl.17-19, lördag–söndag kl.10-16
Var: KKV GBG, grafikavdelningen
Antal kursdeltagare: 6
Pris: 2550kr inkl moms
Kursledare: Jim Berggren   0708 272165  jimberggren49@gmail.com

Målet är att förmedla de viktigaste riktlinjerna och tipsen för handhavande, belysning och tryckning med offsetplåt på KKV GBG.

Vi gör plantryck på positiv offsetplåt framställda från digitala bilder, scannade original, negativ, fotografier, teckningar eller målningar. Viss vana vid arbete i grafikverkstad är önskvärd, kontakta kursansvarig för mer information. Vi går igenom original-framställning, behandling i dator, hantering av ljuskänslig offset plåt, belysning av plåt i UV–rummet, framkallning och tryckning i verkstadens lito och djuptryckspressar. Original framställs med digital utskrift på film, scanning av teckning, målning mm och/eller tuschmålning på film.

Schema: Vi arbetar med framtagning av original och tryckformar på kvällspassen tisdag 7 mars kl.17-19 och torsdagen 9 mars kl. 17-19. Lördag och söndag 11–12 mars lägger vi tyngdpunkten på tryckning på verkstadens lito och djuptryckspressar.

Material som ingår: En positiv offsetplåt 525x459mm, utskrift på A4 film, ett ark tryck-papper 230g 106x78cm, papper och färg för provtryck ingår, samt kaffe och te, (fler plåtar och tryckpapper kan köpas på kursen). Förbered dig: Ta med Dig några digitala skisser och foton. Har du möjlighet att ta med laptop med Photoshop eller annat bildbehandlingsprogram är det bra. Vi har bara tillgång till kurslärarens dator och en på kontoret.
Du får en plåt 525×459 mm som kan skäras till mindre i valfri storlek (räkna med minst 4cm tom plåt runt varje bild). Du behöver ha skyddskläder och gummihandskar, gärna tunna kirurghandskar.

Om du har frågor rörande fakturor, reservplats, din anmälan o.s.v. så kontakta kontoret: info@kkvgbg.se

När du har gått en kurs på KKV kan du ansöka om medlemskap till verkstaden. Observera dock att fullgjord kurs inte garanterar att medlemskap beviljas. För mer info se medlemskriterier.