Plotterkurs

plotter_tejp

När: 2016 – Fredag 1/4 & tisdag 5/4
Tid: 09:00-12:30
Var: Kursrummet KKV, våning 4
Antal kursdeltagare: 6-7
Pris: 1550 kr
Kursledare: Anna Eggert 0732-104600 anna.eggert@telia.com och Mia Branzell 0702-317411 m.branzell@telia.com

Mål: Att du ska du lära dig använda KKV:s plotter och få körkort på denna.

En plotter är en skrivare som skriver ut vektorgrafik från en datorfil till skillnad från en vanlig skrivare, som skriver ut punktgrafik.
KKV:s plotter kan rita med en penna men också skära med en liten kniv. Den kan skära ut vektorgrafik t.ex. i bläster och plastfilm. Denna plastfilm kan sedan användas t.ex. i kombination med schablonmålning, enkelt screentryck eller blästring.

Med pennan kan man t.ex förstora en linjetecknad skiss. Man kan skriva ut texter som kan sättas direkt på väggen till en utställning, osv. Plottern kan användas som testmaterial för laserskäraren. Man kan testa sina ideer i liten skala på plast film istället för på trä, osv. Möjligheterna är oändliga!

Underlaget görs i Adobe Illustrator, Inkscape eller liknande vektorprogram.

Förkunskaper: Datorvana samt baskunskaper i Photoshop, d.v.s. kunna markera, förminska, förstora, ändra bildformat m.m.

Kurstillfälle 1: Demonstration av plottern. Alla deltagare får prova att plottra med utgångspunkt från några redan färdiga banor=bilder. Genomgång av hur man gör ett plotterunderlag i programmet Inkscape, ett gratisprogram som man kan använda för att göra sina banor. Genomgång av Adobe Illustrator; Hur man gör banor.

Mellan kurstillfällena: Du arbetar självständigt hemma antingen med Illustrator eller Inkscape som du laddat hem. Gör banor/bilder som du vill plottra.

Kurstillfälle 2: Plottring av egna banor på papper eller folie, samt genomgång av hur man överför den färdiga folien på ett annat material

I kursavgiften ingår: Verkstadshyra samt folie att plottra på

Kompendium finns att köpa för 30:-

Du kan ladda ner Inkskape här: inkscape.org/en/download/

När du har gått en kurs på KKV kan du ansöka om medlemskap till verkstaden. Observera dock att fullgjord kurs inte garanterar att medlemskap beviljas. För mer info se medlemskriterier.

Harrydaskal_liten