Angående Covid-19

Vi hoppas att alla våra medlemmar & kursdeltagare är krya och vid gott mod, men med tanke på den rådande pandemin av Covid-19 så tänkte vi gå ut med lite förebyggande information som kan vara av intresse.

Till en början: Vi har inte hört om några fall där medlemmar blivit smittade, eller rest i regioner som var satta i karantän. Däremot är risken överhängande att smittan även hittar hit, och då finns några saker att hålla koll på. Bästa källan i Sverige för risk & beteende är Folkhälsomyndigheten – de har gott om information på sin hemsida, bland annat här: Frågor & Svar

I korthet gäller följande – tänk på att:

  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten.
  • Hosta och nysa i armvecket.
  • Undvika att röra ögon, näsa och mun.
  • Undvika kontakt med sjuka människor.
  • Stanna hemma om du är sjuk.

De symptom som rapporterats som vanligast är feber eller hosta och hos mer svårt sjuka patienter andningssvårigheter. I dagsläget finns inga belägg för att man smittar om man inte själv uppvisar symptom (s.k. asymptomatisk spridning)

Tills vidare har KKV GBG öppet som vanligt, men var extra uppmärksam på om du börjar hosta eller får feber och håll dig hemma i så fall.

[Det här postas 2020.03.12 och eventuella ändringar noteras. Den här sidan uppdateras kontinueligt]

SHARE IT:

Comments are closed.