Rutiner på KKV GBG under Corona

[Uppdaterat februari 2021]

KKV GBG har öppet som vanligt för sina medlemmer och organisationer. Alla som är på verktan ansvarar för att hålla 2 meter avstånd från varandra och vi rekommenderar att ni inte är fler än fem personer per verkstad. Om en verkstad är upptagen så får du vänta eller återkomma vid ett senare tillfälle – vi uppmanar alla att använda bokningssystemet.

Eftersom verkstäderna är olika stora så skiljer sig rekommendationerna åt dem emellan; hör av dig till respektive verkstadsansvarige om vilka regler som gäller i just den verkstan. I vissa verkstäder har man beslutat om att bara vara en person åt gången, eller har speciella rutiner, och då är det det som gäller – var uppmärksam på specifika regler och respektera dem.

All kursverksamhet är tills vidare inställd, vilket också innebär att bara de som arbetar i verkstan ska vara här – vi har ingen undervisning eller workshops för grupper just nu.

Våra anställda arbetar delvis på distans, och därmed är kansliet oftare obemannat. Kansliet är endast öppet för bokade besök, så se till att hör av dig om du vill träffa vår personal.

I verkstäderna finns stationer med handsprit och handskar som är fria att använda och vi rekommenderar att du regelbundet spritar eller tvättar händerna. I vissa verkstäder finns gemensam skyddsutrustning (ansiktssköld, handskar, osv) och om du använder dem så ska du sprita dem när du är klar – men helst ska du såklart använda din personliga utrustning.

I korthet gäller följande bekanta regler

  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten.
  • Hosta och nysa i armvecket.
  • Undvika att röra ögon, näsa och mun.
  • Undvika kontakt med sjuka människor.
  • Stanna hemma om du är sjuk eller uppvisar symptom, som hosta eller feber.
SHARE IT:

Comments are closed.