Hjälp till under Kulturnatta!

Kulturnatta på textilavdelningen

Kulturnatta går av stapeln fredag & lördag 29-30 oktober, och KKV GBG ska hålla öppet under evenemanget. Under kvällarna (kl 18-24) så ordnar medlemmar i de olika verkstäderna aktiviteter: Man ställer ut, erbjuder demonstrationer eller prova-på workshops, och framförallt så får man möta väldigt många nyfikna besökare. Det här organisera på verkstadsnivå, så om du vill göra något på din verkstad så ska du snacka ihop dig med de verkstadsansvariga. Du som ställer ut på verkstan kan arbeta gratis veckan innan Kulturnatta, men det förutsätter också att du hjälper till under själva evenemanget.

Men förutom aktiviteterna i verkstäderna så behövs lite folk som har ett mer övergripande ansvar: Guida besökare, låsa/upp dörrarna, dela ut flyers & karta, hjälpa till vid utrymning, osv. Alla hjälps åt så att det inte blir för mycket arbete för några få personer, men det vore toppen om vi hade ett gäng på fem-sex pers per kväll.

Förutom ovanstående så behövs en eller två personer som vill ha lite extra koll på läget. En spindel i nätet som kan ser till att det finns ett vaktschema och som tillsammans med kansliet ser till att täcka upp det som behöver göras.

Tack vare ett extra bidrag från Kulturrådet så har vi i år möjlighet att ge en liten ersättning till er som ställer upp. Om du vaktar under en kväll så får du 1000kr, och är du spindel så får du 5000kr.

Självklart hjälps vi åt med att se till så att alla har koll på vad som ska göras – utrymningsgenomgångar, schemagenomgång, osv – och det finns inga krav på att du har gjort det här tidigare.

Genom åren har många medlemmar hjälpt till med att styra upp våra öppet-hus, och t.ex. skrev Katarina Kvist den här guiden när hon ansvarade för Kulturnatta för några år sedan: Inför Kulturnatta.pdf

Om du är intresserad – kontakta kansliet på mateusz@kkvgbg.se

SHARE IT:

Comments are closed.